Er du blandt de godt to millioner danskere, der har et højt kolesterol tal og gerne vil sænke det?

Af Camilla Wahlgreen, Politikens Forlag
10. september 2021 15:56


Jerk W. Langer og Jens Linnet. Foto: John Bendtsen
Så er løsningen på vej fra Bogø og Møn. 23. september udkommer bogen ”Sænk dit kolesterol”, skrevet af læge Jens Linnet fra Lægehuset i Damsholte i samarbejde med læge og foredragsholder Jerk W. Langer.
Lørdag den 25. september kl. 12:30-14:00 kan du møde Jens Linnet i Bog & Ide, Storegade 12 i Stege til bogsignering og en lille forfriskning.

Få den nyeste viden om forhøjet kolesterol og lægernes egen, helt nye opskrift på en både nem og kolesterolvenlig kost.

”Hvad kan jeg selv gøre?” Det spørgsmål stiller rigtig mange mennesker helt spontant, når deres læge fortæller dem, at deres kolesteroltal er krøbet så meget i vejret, at de har øget risiko for at blive ramt af en blodprop, hvis de ikke gør noget ved det. Og det drejer sig om rigtig mange mennesker. Mere end to millioner danskere har et højt kolesteroltal.


Jens Linnet. Foto: John Bendtsen

Nu har de to læger Jerk W. Langer og Jens Linnet samlet videnskabens nyeste anbefalinger om alt det, vi hver især selv kan gøre for at få et sundere kolesteroltal, bl.a. ved at følge en helt enkel kostplan til 30 dage med masser af lækker mad på menuen.

Olivenolie, laks, avocado, svampe, havregryn og bær er blot nogle af de dejlige madvarer, der indgår i denne kostplan, som er en ekstra hjertevenlig fortolkning af antiinflammatorisk kost.

Forfatterne har hentet inspiration de steder i verden, hvor befolkningerne har et særlig sundt kolesteroltal på grund af deres kost, men læseren behøver bare bevæge sig hen til det nærmeste supermarked.
Det er nemlig muligt at opnå samme gode effekt med helt almindelige danske madvarer.

Bogen giver også en letforståelig opdatering af, hvad kolesterol er, og hvad man ellers kan gøre for at styre sine tal i en sundere retning. Bl.a. fortæller forfatterne, hvornår kolesterolsænkende medicin er helt uundværlig – og hvorfor nye sunde kostvaner kan være det perfekte supplement til medicin. De punkterer også alle de forældede myter om, hvilke madvarer mennesker med forhøjet kolesterol skal holde sig fra. De mange appetitvækkende opskrifter i bogen er et bevis på, at kolesterolvenlig mad på ingen måde behøver at være kedeligt eller præget af afsavn.

Jens Linnet og Jerk W. Langer har tidligere sammen skrevet bestselleren ”Sundt blodtryk på 14 dage”.

Læs også SÆNK DIT KOLESTEROL 30 dage med ekstra hjertevenlig anti-inflammatorisk kost samt Bogø-lægens livretter mod forhøjet blodtryk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.